Ouders

Welkom in de wereld van SprookjesCraft. Wij hopen u de belangrijkste aspecten duidelijk te maken in deze korte oudergids. Zit u toch nog met vragen? Wij staan graag voor u klaar. Neem hier contact met ons op. Heeft u specifieke vragen voor de bedrijfsvoering van SprookjesCraft? Neem dan contact op met het moederbedrijf, Pixelite.

1. Wat is Minecraft?

Wat is Minecraft en wat kan men er allemaal mee? De naam van het spel zegt eigenlijk al wat het is. Mine betekent ‘graven’ en Craft betekent ‘handwerk’. Dit is ook wat het spel inhoudt: verzamel, bouw, ontdek en creëer dingen in een blokachtige wereld. Er is geen vaste verhaallijn, waardoor uw kind vrij is om te gaan en te staan waar hij/zij wil. Het is wel mogelijk om in-game opdrachten voltooien. Verzamel eten, zoals groente, vlees van rondlopende dieren of tarwe voor brood. Het doel van Minecraft is wat uw kind er van maakt: Bouw een dorp of ga op ontdekkingstocht en verzamel verschillende soorten materialen. SprookjesCraft is één van de duizenden online servers en te benaderen via de multiplayer functie van het spel. Het bedrijf genaamd Mojang heeft het spel ontwikkeld en is eind 2014 overgenomen door Microsoft.

2. Voor wie is SprookjesCraft bedoeld?

SprookjesCraft is bereikbaar voor jong en oud. De ervaring leert dat vooral jongeren geïnteresseerd zijn in SprookjesCraft, van eind basisschool tot begin hogeschool. Beleef attracties en sta versteld van onze professionele evenementen in het populairste virtuele pretpark van Nederland!

3. Hoe zorgt SprookjesCraft voor een veilige omgeving?

Het team van SprookjesCraft zet zich in om te allen tijde het virtuele park in de gaten te houden, echter is dit in de praktijk niet altijd haalbaar. Daarom heeft SprookjesCraft een sfeer gecreëerd waarbij Medewerkers (zie vraag 8) elkaar en andere bezoekers aanspreken op ongewenst gedrag en dit eventueel rapporteren aan het SprookjesCraft team. Daarnaast kunt u als ouder per e-mail een verzoek indienen om de chatfunctionaliteit op de SprookjesCraft server uit te schakelen voor uw kind. SprookjesCraft is doorgaans bezig met het bedenken en ontwikkelen van functies om de veiligheid van uw kinderen te verbeteren.

4. Wat wordt er gedaan met de gegevens van mijn kinderen?

De gegevens van uw kind worden niet gebruikt om uw kind in de echte wereld te identificeren, dit staat ook vermeld in de algemene voorwaarden. De gegevens kunnen in het systeem wel worden gebruikt om uw kind te verifiëren (bijvoorbeeld bij het herstellen van het wachtwoord). Verder worden de gegevens gebruikt om in specifieke gevallen contact op te nemen (in verband met trainingen, belangrijk nieuws of waarschuwingen). Gegevens mogen ook worden gebruikt om de gebruiks- en speelervaring te verbeteren.

5. Kan iemand het account van mijn kind stelen?

Het is niet mogelijk dat iemand het account van uw kind steelt via SprookjesCraft. Uw kind is verantwoordelijk voor het geheim houden van zijn/haar wachtwoorden. Het is van belang dat de computer ruim voldoende beveiligd en bijgewerkt is.

6. Hoe komt het dat het account van mijn kind geblokkeerd is?

Om een veilige omgeving te creëren in SprookjesCraft hanteren wij een aantal regelementen, voor zowel bezoekers als betaalde producten zoals Medewerker. Als uw kind geblokkeerd (ook wel geband) is, heeft uw kind de regels zwaar overtreden. De staf van SprookjesCraft blokkeert alleen spelers door middel van gegronde argumenten, dus kunt u deze te allen tijde opvragen.

7. Ik wil het account van mijn kind laten blokkeren, hoe doe ik dat?

Wij attenderen u er op dat wij het hele spel of account van uw kind niet kunnen blokkeren, alleen de toegang tot de diensten van SprookjesCraft en/of Pixelite. Indien u uw kind niet meer toe wil laten tot onze diensten, kunt u per mail contact met ons opnemen. Wij zullen de aanvraag vervolgens verifiëren.

8. Mijn kind wil ‘Medewerker’ worden. Wat moet ik doen?

De ‘Medewerker’ rang is een gepersonaliseerde dienst, te vinden in de webshop. Om producten in de webshop te kunnen kopen moet u een Mijn SprookjesCraft account aanmaken voor uw kind. Na de registratie van het account dient u het minecraft account te koppelen met Mijn SprookjesCraft. Na het koppelen komt webshop als extra knop beschikbaar in het menu van Mijn SprookjesCraft. Let op: als u in de webshop van SprookjesCraft ‘Medewerker’ of een soortgelijke dienst koopt is dat alleen te gebruiken in de minecraft server van SprookjesCraft en niet in andere servers of parken.

9. Is het kopen van (virtuele producten of diensten) wel legaal?

Ja. SprookjesCraft is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 62692615 en verkoopt (virtuele) producten en/of diensten volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. SprookjesCraft handelt tevens volgens de algemene voorwaarden van Mojang. Heeft u toch nog vragen over onze bedrijfsvoering? Neem dan contact op met Pixelite.

10. Ik wil dat mijn kind niets meer kan kopen via de webshop, is dat mogelijk?

Wij kunnen de toegang tot de webshop voor uw kind blokkeren, maar uw kind nog steeds laten genieten van alle andere functies op Mijn SprookjesCraft. Ook voor deze blokkade dient u via de mail of het contactformulier contact met ons op te nemen.

11. Mijn kind heeft het over een bankrekening, wat houdt dat in?

In het web portaal, Mijn SprookjesCraft, kunnen alle SprookjesCraft-gebruikers een virtuele bankrekening openen om coins te betalen en ontvangen. Een coin is een virtueel betaalmiddel in SprookjesCraft. Uw kind kan bijvoorbeeld een hotelkamer boeken in het SprookjesCraft Hotel of etenswaar kopen om sneller te kunnen bewegen. Volgens de voorwaarden van Mojang is het verboden om virtuele valuta binnen Minecraft te kopen met echt geld. Het is dus in geen enkele omstandigheid mogelijk om coins te kopen met echt geld. Spelers kunnen ook geld naar elkaar sturen, daar is een bankrekeningnummer voor nodig. Let goed op oplichters! De transactiehistorie is terug te zien op de bankpagina op Mijn SprookjesCraft.

Internetgedrag

Kinderen zijn zich niet altijd bewust van de gevolgen van het gebruikmaken van het internet. Hier onder staan een paar tips vermeld die betrekking hebben op het gedrag op internet.

   Houd in de gaten wat uw kinderen doen op het internet en met wie zij communiceren. – Probeer de computer in de huis- of woonkamer te plaatsen, zo maakt u van het computeren een familieactiviteit.
   Wijs uw kinderen op de gevaren van spam mails, phishing mails en mails van onbekende mensen. Deze mails zijn niet authentiek en zouden gelijk verwijderd moeten worden. Pixelite of SprookjesCraft vraagt nooit om wachtwoorden.
   Praat met uw kinderen over het gebruik maken van het internet. Wat doen zij allemaal? Welke spelletjes spelen zij allemaal?
   Indien u exclusief inzicht wenst in het chatgedrag van uw kinderen op SprookjesCraft, neem dan contact met ons op.

Download oudergids als PDF